Ziekenhuis Oost-Limburg – Campus Sint-Jan Genk

Campus Sint-Jan
Schiepse Bos 6
3600 Genk

GD Star Rating
loading...
Ziekenhuis Oost-Limburg - Campus Sint-Jan Genk, 2.3 / 5 gebaseerd op 11 stemmen

5 gedachten over “Ziekenhuis Oost-Limburg – Campus Sint-Jan Genk”

 1. GD Star Rating
  loading...

  Vervolg op eerste bericht:

  Ze had dus een septische shock met een multiorgaanfalen opgelopen en heeft 5 dagen op de IC- afdeling gelegen waar ze ook overleden is in ons bijzijn. In die tussentijd hebben we die befaamde dokter amper gezien. Wij hebben hem naar de IC- afdeling laten roepen. Hij had toen tranen in zijn ogen (wat ook al genoeg zegt). We zijn hiermee verdergegaan via de ombudsdienst. Hier gaf die geweldige dokter zelf aan om bij een volgende patiënt WEL een bloedafname te doen en dat hij ‘bang’ was voor wat we nog met hem zouden doen, omdat hij nog ‘jong’ is, hij vreesde al voor zijn geliefde ‘carrière’. Alles is gewoon in de doofpot gestoken omdat wij als familie hier toch ‘geen verstand’ van hebben. Ze zijn daar gewoon corrupt en draaien alles maar zo opdat zij in een positief daglicht komen te staan. Ik heb er geen vertrouwen meer in.
  Positieve punten: Geen
  Werkpunten: Teveel om op te noemen

  1. GD Star Rating
   loading...

   Beste,

   Bedankt voor uw oprechte en beleefde getuigenis en mijn deelneming bij het verlies van uw moeder.

   Wat u heeft meegemaakt kan natuurlijk echt niet en laat zien dat de nodige openheid niet aanwezig is/was in het ziekenhuis ten aanzien van uw moeder en u. De vraag is natuurlijk of de septische shock behandelbaar was of niet. Er zijn waarschijnlijk ernstige fouten gemaakt die moeilijk toe te geven zijn. Een andere vraag die we ons moeten stellen, ook al helpt dit niet bij uw verlies, is of het ‘bestraffen’ van de betreffende arts en zorgverleners een positief effect zal hebben op de behandeling van andere patiënten. Er is een verschil tussen onbekwaamheid en een eenmalige fout en dat kan ik natuurlijk niet inschatten aan de hand van uw getuigenis. Elke zorgverlener zal ooit wel eens een fout maken met spijtig genoeg soms ernstige gevolgen voor de patient. Belangrijk is dat deze fout onmiddellijk wordt toegegeven en als mogelijk ook wordt rechtgezet, er openheid is over de behandeling naar de patiënt en familie toe en dat een specifieke zorgverlener niet herhaaldelijk fouten maakt (wat op onkunde kan wijzen). Ik weet uit ervaring dat in sommige ziekenhuizen die openheid wel bestaat en in andere dit weer minder of zelfs niet aanwezig is. Dit is duidelijk iets waar we als maatschappij nog hard moeten aan werken.

   Nogmaals bedankt voor uw getuigenis.
   Hopelijk kan dit mee helpen om een meer eerlijke, transparante en patiëntgerichte gezondheidszorg te verkrijgen.

   Veel sterkte gewenst.

   De webmaster

 2. GD Star Rating
  loading...

  Door het befaamde ‘ZOL’ is mijn mama overleden op 41-jarige leeftijd. Door een verdomd niersteentje (wat eigenlijk iets van niets is). Ze zou geopereerd worden, het niersteentje zou uitgehaald worden, maar ze had ineens maar 7 bloeddruk en kon niet op haar benen staan. De verpleegkundigen vonden dit ook niet normaal, maar de slechte uroloog van het ZOL (jammer dat ik hier geen namen mag noemen), heeft haar in deze toestand toch geopereerd. Wetende dat ze voor de operatie al kortademig was en dat er waarschijnlijk iets in haar lichaam aan het broeden was. Die dokter kwam haar niet eens onderzoeken, gewoon met zijn vinger even aan haar pols voelen, that’s it. Het verplegend personeel was dan ook zeer onbeleefd en ze zeiden: “Mevrouw, stel u niet aan en ga met uw rolstoel wat naar de cafetaria”. Alsof ze comedie speelde… Door haar toch te opereren en niet eerst verdere onderzoeken te hebben gedaan of even bloed te hebben genomen, is ze tijdens de operatie in een septische shock…
  Positieve punten: Geen
  Werkpunten: Teveel om op te noemen.

 3. GD Star Rating
  loading...

  Zol Genk is de naam ziekenhuis niet waard. Ben er zeer slecht behandeld. Arrogante dokters. Erg voor de verpleging die met zo een dokters moet samenwerken. Kan niks anders zeggen. Blijf er weg als u met uw gezondheid begaan bent.
  Positieve punten: geen
  Werkpunten: onbegonnen werk om dat allemaal op te noemen

 4. GD Star Rating
  loading...

  Ik had de pech te bevallen in het weekend toen mijn gynaecoloog niet van dienst was. De vervangster (mag jammer genoeg geen namen noemen) was onbeschoft en is maar éénmaal komen kijken, de stagiaire heeft alles zelf moeten doen en was er zelf wat van slag door (m.a.w. ze vond dit zelf niet normaal). Deze stagiaire verdient een hoge rating, die lage rating slaat op de gynaecoloog wiens naam ik niet mag vernoemen. Over mijn eigen gynaecoloog ben ik ook zeer tevreden. De gynaecoloog die toen van dienst was heeft ze goed opgestreken door NIKS te doen dan enkel onbeschoft te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 tekens beschikbaarAbonneer jezelf via email op:   

Onafhankelijke ziekenhuis reviews