Algemeen Stedelijk Ziekenhuis – Campus Aalst

Campus Aalst
Merestraat 80
9300 Aalst

 

regZH
De onderstaande medewerkers van dit ziekenhuis hebben zich geregistreerd.

Naam Functie
Liesbeth Corthals Communicatieverantwoordelijke
GD Star Rating
loading...
Algemeen Stedelijk Ziekenhuis - Campus Aalst, 3.5 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

4 gedachten over “Algemeen Stedelijk Ziekenhuis – Campus Aalst”

 1. GD Star Rating
  loading...

  * urenlang moeten wachten om na een onderzoek terug naar de kamer te worden gebracht
  * 2 liften gedurende 2 dagen (misschien langer) buiten dienst
  * 3 uur moeten wachten tussen het bericht “je mag naar huis” en de nodige papieren
  * papier hospitalisatieverzekering eerste dag afgegeven, 6 dagen later nog niet ingevuld en de dag na mijn ontslag ze moeten gaan halen

  Top!
  Positieve punten: Verpleegstervriendelijkheid
  Werkpunten: Wachttijden

 2. GD Star Rating
  loading...

  Een paar maand terug ging ik op verzoek van mijn huisarts naar de spoedafdeling van asz Aalst wegens verlammende hoofdpijn, tintelingen in het aangezicht en verminderd gezichtsvermogen en verwarde spraak.
  De huisarts wou een hersenscan om zeker te zijn dat er zich geen bloeding aan het ontwikkelen was in mijn hoofd. Wat toen op de spoedafdeling gebeurde heeft me met verstomming geslagen!

  Als kind maakte ik enkele traumatische ervaringen in een ziekenhuis mee wegens een zware operatie. Om mijn angst voor ziekenhuizen en spuiten te overwinnen, ben ik daarna een tijdlang in behandeling geweest bij een psycholoog. Ook aan elke ingreep die ik sindsdien heb onderaan ging psychologische hulp vooraf.

  Toen ik op de spoedafdeling een spuit moest krijgen, heb ik duidelijk mijn situatie uitgelegd. Aanvankelijk vroeg ik of een vertrouwenspersoon me kon begeleiden, maar dit werd geweigerd. Vervolgens heb ik aangegeven hoe de verpleegsters met mijn angst konden omgaan, zoals ik leerde bij mijn psycholoog. Dit werd, ondanks dit meerdere keren te vragen, genegeerd (“laat ons gewoon ons werk doen”). Uiteindelijk vroeg ik expliciet of ik eerst telefonisch contact kon opnemen met mijn psycholoog voor bijstand. Ook dit werd geweigerd. Daardoor geraakte ik uiteraard in paniek, wat de situatie enkel erger maakte. Hierop gingen de verpleegsters hardhandiger te werk en werd de spuit gezet terwijl ik vastgehouden werd. Hierdoor is de volledige inspanning die door mij en mijn psycholoog werd geleverd om mij over mijn fobie heen te brengen volledig teniet gedaan. Er werd absoluut geen rekening gehouden met mijn paniekaanval. Het enige wat de verpleegsters daarop konden zeggen was, “heeft u misschien gedronken, mevrouw?”. Ronduit vernederend!!

  Inmiddeld heeft een andere dokter dit voorval bestempeld als zware fout. Verpleegsters en artsen die geen aandacht hebben voor de psychologische problemen van een patiënt zijn niet meer van deze tijd. Bovendien word ik in andere ziekenhuizen wel goed behandeld, rekening houdend met mijn medische voorgeschiedenis.
  Bovendien werd aangevraagde scan niet uitgevoerd. Ik werd enkel gediagnosticeerd op basis van mijn angstaanval die volgde uit de onvriendelijke behandeling. Mijn eigenlijke klachten werden in de wind geslaan en volledig verklaard door “hyperventilatie”.
  Intussen bleek dat ik die bewuste dag een zware migraine aanval had, iets wat de verpleegkundigen en de artsen op de spoedafdeling zonder probleem moeten kunnen herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 tekens beschikbaarAbonneer jezelf via email op:   

Onafhankelijke ziekenhuis reviews